Kepakaran ABIM Sarawak Bangunkan Usahawan Desa


Lundu, 30 November 2017: Suruhajaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM) dan Majlis Amanah Rakyat (MARA) telah menganjurkan Kursus Latihan Asas Keusahawanan kepada para usahawan kecil dan sederhana Daerah Lundu.

Program dua hari ini bertujuan memberi pendedahan kepada para usahawan tentang kepentingan menguruskan kewangan dan akaun perniagaan di samping kepentingan strategi pemasaran atas talisman.

Yang Dipertua ABIM Negeri Sarawak, Encik Wan Azizan Wan Zainal Abidin yang juga merupakan seorang usahawan dan Pengarah Urusan Aplus Management & Corporate Services diundang sebagai konsultan jurulatih bagi mengendalikan keseluruhan program.

Beliau juga mendapatkan khidmat Sdr. Azizan Ajiji, Naib Yang Dipertua ABIM Sarawak, Puan Adibah Zolkiplee, seorang usahawanita dan Puan Noreen Farieesha, pemilik vendor Reedsha Falah, bagi membantu mencetuskan semangat para usahawan desa di samping memberikan panduan bagaimana menjadi seorang usahawan yang professional, terancang dan mampu mengoptimumkan keuntungan.


TAG