Jamaah W-A-P Sarawak Anjur Sesi Menghadam Ucapan Dasar dan Amanat Pimpinan
Kuching, 04 November 2017: Setelah dua minggu berakhirnya Ijtimak Haraki WADAH-ABIM-PKPIM kali ke-5 pada 13-15 Oktober yang lalu, Jamaah Sarawak yang merangkumi WADAH Sarawak, ABIM Sarawak dan PERKEPIS menganjurkan sesi Menghadam Ucapan Dasar dan Amanat Pimpinan (MUDA). Jamaah Sarawak merupakan negeri terawal yang mengadakan sesi MUDA bagi ketiga-tiga entiti jamaah. Acara ini diadakan pada sesi sebelah petang setelah berakhir Hari Keluarga Jamaah dan Sesi Pengkisahan 40 Tahun ABIM Sarawak.

Ketiga-tiga wakil pimpinan WADAH-ABIM-PKPIM Pusat hadir untuk sama-sama membincangkan tema-tema besar dalam Ucapan Dasar dan Amanat Pimpinan. PKPIM diwakili Naib Presiden Sdr. Muhammad Zaki Khairul, ABIM diwakili Naib Presiden Puan Nur Azura Kamarudin merangkap Ketua HELWA ABIM Pusat, dan WADAH diwakili pimpinan al-Fadhil Ustaz Ismail Che Ku.

Dalam Ijtimak Haraki lalu, Ucapan Dasar PKPIM “Memperteguh Dinamika Gerakan, Menerajui Kebangkitan Mahasiswa” disampaikan oleh Presiden PKPIM, Sdr. Muhammad Khair Sujud. Manakala Ucapan Dasar ABIM “Memperteguh Tekad Perjuangan, Melakar Harapan Masa Depan” dibentangkan oleh Presiden ABIM Tuan Haji Mohd Raimi Ab Rahim. Amanat Pimpinan yang disampaikan oleh Presiden WADAH Tuan Haji Ahmad Azam Ab Rahman pula berjudul “Mengangkat Harkat Dakwah: Memimpin Politik Perubahan”.
TAG