Global: Delegasi Misi Musim Sejuk MLLFS Berangkat Agih Bantuan


Delegasi Misi Musim Sejuk Malaysia Life Line for Syria (MLLFS), salah satu badan agensi kemanusiannya di bawah Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) telah berangkat meninggalkan Tanah Air untuk menuju ke Turki bagi mengagihkan peralatan dan bahan keperluan musim sejuk kepada para muhajirin Syria yang berteduh di kem pelarian yang terletak berjajaran dengan sempadan negara Turki-Syria.

Misi kali ini diperkukuh lagi dengan kerjasama daripada beberapa NGO kemanusiaan lain termasuklah Muslim Volunteer Malaysia (MVM). Delegasi yang memulakan misi pada awal tahun baru 2018 ini adalah pasukan yang menyusuli delegasi misi Fafau4Syria yang telah selamat pulang ke Tanah Air penghujung tahun lalu. Misi Fafau4Syria telah diketuai oleh selebriti media tempatan, Farah Fauzana binti Mohd Fadzil.

Mereka akan mengunjungi rumah-rumah perlindungan pelarian untuk mengagihkan bantuan di samping berkunjung ke pusat pendidikan, sekolah dan intitusi pengajian untuk anak-anak Syria. Dalam perkembangan yang sama, delegasi juga merencana projek jangka masa panjang untuk bantuan kepada para muhajirin Syria.

Sokongan dan sumbangan rakyat Malaysia khususnya warga Sarawak adalah diperlukan. Sumbangan boleh disalurkan secara atas talian melalui pautan/ link ini: www.billplz.com/syriakesejukan atau hubungi MLLFS di talian 03-41416732 / Emel: donation.mllfs@gmail.com *Redaksi
TAG