Prof. Dato' Dr. Siddiq Fadzil Dinobatkan sebagai Tokoh Maal Hjirah Peringkat Kebangsaan Tahun 2018/1440H


Tahniah!
Yang Dipertua dan seluruh warga ABIM Negeri Sarawak merakamkan setinggi-tinggi tahniah buat Ayahanda Prof. Dato' Dr. Siddiq Fadzil atas penganugerahan dan pengiktirafan selaku Tokoh Maal Hijrah Peringkat Kebangsaan 1440H.
Ayahanda Prof. Dato Dr. Siddiq Fadzil merupakan Presiden Kolej Dar al-Hikmah Kajang, Pengerusi Institut Darul Ehsan dan Pengerusi Akademi Kajian Ketamadunan.

Beliau juga adalah mantan Presiden ke-3 Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM), dan mantan Presiden pertama Wadah Pencerdasan Umat Malaysia (WADAH).
Majlis Pengumuman dan Penyampaian Anugerah Tokoh Maal Hijrah 1440H diadakan di Masjid Wilayah Jalan Duta, Kuala Lumpur baru-baru ini. Anugerah diperkenan dan disampaikan oleh DYMM Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agung Malaysia, Sultan Muhammad V.
Beliau yang kita kenali adalah seorang yang tajam fikiran, baik amalan, penyantun, tawadu tetapi tegas, malah pidatonya selalu kita nantikan. Pesan-pesannya selalu tersemat di ingatan.
ABIM Negeri Sarawak mendoakan agar Allah mengurniakan kesihatan yang baik dan ilham yang murni serta kekuatan fizikal kepada beliau agar dapat terus berjasa kepada umat.
Tahniah Ayahanda Murabbi Umat!

TAG