Seminar Menyingkap Sejarah Islam di Sarawak: Sesi Forum Khas Prospek Islam di SarawakKuching, 04 Ogos 2018: ABIM Negeri Sarawak bersama-sama keluarga besar jamaah merangkumi Wadah Pencerdasan Umat Negeri Sarawak dan Persatuan Kebajikan Pelajar Islam Sarawak (Abim Sarawak) telah menganjurkan Seminar Menyingkap Sejarah Islam di Sarawak, bersempena Ijtimak Harakiy ke-2, berlangsung pada 04 Ogos 2018, bertempat di Balai Budaya Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) cawangan Sarawak, di sini.
Sesi Forum Khas berjudul "Kesinambungan dan Perubahan: Prospek dan Projeksi Islam dalam Perubahan Landskap Nusa" berlangsung setelah sesi pembentangan tiga makalah kajian. Forum ini menampilkan Datu Dr. Haji Sanib Said (Pengurus Besar Amanah Khairat Yayasan Budaya Melayu Sarawak) dan Tuan Haji Raslie Saharan (Pengerusi Yayasan Madani Sarawak), dengan diteraju oleh Dr. Haji Shantrol Abdullah (Dewan Bahasa dan Pustaka Cawangan Sarawak).
Foto-foto sesi ini boleh diakses di pautan berikut: https://www.facebook.com/media/set/…
Video rakaman bagi sesi ini boleh ditonton melalui pautan berikut: 1) https://www.facebook.com/ABIMNEGERISARAWAK/videos/2022278171118616/


TAG