Melanjutkan Legasi Perjuangan: Wacana ABIM Sarawak Bersama Mantan Pimpinan Belia Perak


Kuching, 03 November 2018: Para pimpinan ABIM Negeri Sarawak, diketuai Yang Dipertua Sdr. Muhammad Hazim Azhari telah mengadakan wacana ringkas bersama mantan pemimpin belia dari Negeri Perak, Tuan Haji Mustaffa Bakar.
Tuan Haji Mustaffa Bakar yang hadir ke Sarawak dalam rangka lawatan bersama keluarga beliau telah mengambil kesempatan bersilaturrahim dengan para pimpinan ABIM Negeri Sarawak.
Beliau merupakan bekas pemimpin dalam Jawatankuasa Majlis Belia Negeri Perak, mantan Yang Dipertua ABIM Daerah Taiping, pimpinan utama ABIM Negeri Perak, dan menjawat banyak lagi jawatan lain dalam pertubuhan belia di Malaysia.
Kini beliau aktif dalam Wadah Pencerdasan Umat Malaysia (WADAH) dan menjawat posisi Timbalan Pengerusi WADAH Negeri Perak, selain aktif sebagai jawatankuasa tertinggi Yayasan Takmir Pendidikan Negeri Perak.
Pertemuan yang diadakan di Atuk Kopitiam, Jalan Rubber itu berlangsung selama lebih satu jam, membincangkan antara lain strategi mengajak para belia untuk berpartiaipasi dalam kegiatan berpersatuan bagi menggalakkan mereka mengasah bakat dan memanfaatkan waktu dengan seoptima mungkin.
Turut hadir dalam wacana ini adalah Ustaz Mohamad Raufa Irman Abd Raub Timbalan Yang Dipertua ABIM Sarawak, Sdr. Zharif Azhari Yang Dipertua PERKEPIS, Sdr. Mohammad Fazril Saleh Setiausaha Negeri ABIM Sarawak dan Ustaz Shahril Aqmal Baharin Setiausaha Agung PERKEPIS.
Tuan Haji Mustaffa Bakar atau lebih mesra dengan panggilan Cikgu Mus juga dihadiahkan senaskah buku terbitan terbaharu ABIM berjudul "Nafahat al-Ridwan Riwayat Hidup Shaykh Uthman Sarawak"
TAG