Aktivis Belia Sarawak Kunjung-Ziarah Tokoh Pendakwah Tuan Haji Ahmad Azam Abd Rahman


Gombak, 25 Februari 2019: Aktivis belia Sarawak dalam kalangan pimpinan ABIM Negeri Sarawak dan Persatuan Kebajikan Pelajar Islam Sarawak (PERKEPIS) telah berpeluang menziarahi tokoh pendakwah Ayahanda Tuan Haji Ahmad Azam Abd Rahman.
Beliau yang kini menyandang jawatan sebagai Presiden Wadah Pencerdasan Umat Malaysia (WADAH) juga pernah menyandang jawatan sebagai Presiden Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) sekitar penghujung era 1990-an dan awal 2000-an.
Di peringkat antarabangsa, beliau adalah Penolong Setiausaha Agung Union of NGOs of Islamic World (UNIW), dan terkini beliau merupakan Pesuruhjaya Hak Asasi Manusia bagi rantau Asia Pasifik di Organization of Islamic Cooperation (OIC).
Banyak pedoman dan panduan yang beliau berikan sepanjang pertemuan sekitar sejam itu. Para aktivis belia Sarawak juga tidak melepaskan peluang bertanyakan soalan dan melaporkan kegiatan pergerakan belia di Sarawak.
Turut bersama dalam pertemuan itu adalah Sdr. Mohammad Fazril Mohd Saleh, Setiausaha ABIM Sarawak; Muhammad Hazim Azhari Yang Dipertua PERKEPIS; Shahril Aqmal Baharin Setiausaha Agung PERKEPIS; Luqmanul Hakim Suffian Exco Latihan PERKEPIS; Diana Jamali Exco PERKEPIS; dan Zulfadhli Azhari aktivis PERKEPIS.


TAG