Aktivis Belia Sarawak Kunjungi Pejabat Timbalan Perdana Menteri Malaysia


Putrajaya, 25 Februari 2019: Para pimpan pergerakan belia Sarawak terdiri daripada ABIM Sarawak dan PERKEPIS telah mengadakan kunjungan ke Pejabat YAB Timbalan Perdana Menteri Malaysia.
.
Rombongan aktivis belia Sarawak yang terdiri daripada Sdr. Mohammad Fazril Saleh, Setiausaha ABIM Sarawak, Sdr. Muhammad Zhariff Azhari Yang Dipertua PERKEPIS, Shahril Aqmal Baharin Setiausaha Agung PERKEPIS, Luqmanul Hakim Suffian Exco latihan PERKEPIS, Cik Diana Jamali Exco PERKEPIS dan Sdr. Zulfadhli Azhari aktivis PERKEPIS - disambut oleh YBhg. Cik Amalina binti Ismail, Setiausaha Sulit kepada YAB Timbalan Perdana Menteri Malaysia.
YBhg Cik Amalina Ismail juga sebelumnya merupakan aktivis mahasiswa yang giat dalam pertubuhan pelajar dan mahasiswa peringkat nasional, Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia (PKPIM).
.
Tujuan kunjungan adalah untukt pendedahan tentang pentadbiran negara dan pertukaran idea serta nasihat daripada beliau untuk dijadikan pedoman. Pertemuan sekitar hampir sejam itu membuahkan hasil yang memberangsangkan dan bermanfaat untuk pedoman para pemimpin belia Sarawak.


TAG