Aktivis Belia Sarawak Kunjungi Sekretariat ABIM Pusat


Kuala Lumpur, 25 Februari 2019: Wakil-wakil pertubuhan belia Islam di Sarawak dari Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) Negeri Sarawak dan Persatuan Kebajikan Pelajar Islam Malaysia (PERKEPIS) telah mengadakan kunjungan ke Sekretariat ABIM Pusat (SAP) bertempat di Taman Cemerlang, dekat sini.
Kunjungan ini diadakan sebagai suatu usaha meningkatkan ilmu dan pengetahuan para penggerak belia Sarawak terhadap pengurusan terbaik dalam kalangan pertubuhan belia, memandangkan ABIM Pusat merupakan salah satu pertubuhan belia terbaik yang pernah dianugerahkan penarafan lima bintang oleh Pejabat Pendaftar Pertubuhan belia atas kecemerlangan pentadbiran dan pengurusannya.
Rombongan dihadiri oleh Sdr. Mohammad Fazril Mohd Saleh Setiausaha ABIM Negeri Sarawak, Sdr. Muhammad Zhariff Azhari yang Dipertua PERKEPIS, Sdr. Shahril Aqmal Baharin Setiausaha Agung PERKEPIS, Sdr. Luqmanul Hakim Suffian Exco Latihan PERKEPIS, dan Zullfadli Azhari aktivis PERKEPIS.
Disambut oleh Setiausaha Agung ABIM Pusat Encik Muhammad Faisal Abd Aziz, para aktivis belia Sarawak dibawa mengunjungi setiap seksyen dan unit dalam pentadbiran sekretariat di samping dibawa meninjau perpustakaan dan arkib ABIM.
Banyak perkara dibincangkan bersama antara kedua-dua pihak, antaranya berkaitan pembangunan belia di Sarawak dan Borneo di samping pelaporan kegiatan dan program belia Sarawak.TAG