ABIM Sarawak Rai Kunjungan Pegawai Dakwah Brunei


Kuching, 19 Mac 2019: ABIM Sarawak menerima kunjungan Ustaz Edy Kasrin Abdul Kadir, pegawai di Pusat Dakwah Islamiah, Negara Brunei Darussalam.
Beliau yang sedang bercuti mengikuti satu rombongan khas dari Brunei ke Kuching dalam rangka mengerat hubungan kerjasama antara organsasi Islam di antara dua negara.
Dalam pengakhiran lawatan tersebut, sebelum pulang ke negara Brunei Darussalam, beliau telah beramah mesra bersama teman-teman ABIM Sarawak.
ABIM Sarawak dengan diketuai Yang Dipertua Sdr. Muhammad Hazim Azhari telah membawa beliau untuk makan tengahari di restoran Rumah Hijau, diikuti dengan kunjungan ke Sekretariat ABIM Sarawak dan Ibu Pejabat Taman Asuhan Kanak-kanak Islam (TASKI) ABIM, di Taman Sri Wangi, dekat sini.
Sebelumnya, beberapa orang pimpinan ABIM Sarawak termasuklah Yang Dipertua telah bertemu dengan Ustaz Edy ini dalam beberapa acara di luar Sarawak, antaranya Seminar Antarabangsa Pelancongan Masjid di Kuala Lumpur dan Silatuttahmi Da'i Serantau di Kota Putussibau, Kabupaten Kapuas Hulu, Indonesia.

TAG