Sesi Libat Urus YTP Kebangsaan bersama Agensi Pendidikan ABIM Sarawak Capai KesepakatanKuching, 07 September 2019: Sesi Libat Urus anjuran Yayasan Takmir Pendidikan Kebangsaan bersama para pemegang taruh institusi pendidikan ABIM berhujung di Negeri Sarawak.

Sesi yang melibatkan kesemua 13 negeri itu (tidak termasuk Negeri Sabah) telah melabuhkan tirainya dengan penganjuran sesi sama, pada 07 September 2019, bertempat di Dewan Ustaz Haji Awang Pon Awang Sebon, Ibu Pejabat TASKI ABIM Kuching-Samarahan, Taman Sri Wangi.

Sesi yang berlangsung selama dua jam itu bermula pada pukul 02:00 petang. Sesi ini bertujuan merena strategi baharu di samping bermuhasabah berkenaan institusi pendidikan ABIM khasnya Taman Asuhan Kanak-Kanak Islam (TASKI) ABIM, Tahfiz ABIM, Sekolah Rendah Islam ABIM (SERI) dan Sekolah Menengah Islam ABIM (SEMI).

Sesi diteraju oleh Pengarah Yayasan Takmir Pendidikan Kebangsaan merangkap Naib Presiden ABIM Pusat, Encik Radin Mohammad Imaduddin bin Radin Abdul Halim,

Sesi ini dihadiri 67 orang peserta dalam kalangan para pimpinan ABIM dan pengurusan serta guru-guru besar TASKI ABIM seluruh Kuching dan Samarahan. Turut hadir dalam sesi ini adalah Tuan Haji Raslie Saharan, Pengerusi Wadah Pencerdasan Umat Malaysia (WADAH) Negeri Sarawak; Ustaz Haji Jahidin Abd Latif, Pengerusi Yayasan Madani; Ustaz Raufa Irman Abd Rauf, Timbalan Yang Dipertua ABIM Sarawak dan Muhammad Zhariff Azhari, Yang Dipertua Persatuan Kebajikan Pelajar Islam Sarawak (PERKEPIS).

TAG