Aktivis ABIM Sarawak Naib Johan APBN Individu LelakiKuching, 27 April 2019: Aktivis Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) Negeri Sarawak, Tuan Wan Azizan Wan Zainal Abidin telah dinobatkan sebagai Naib Johan Anugerah Perdana Belia Negara (APBN) 2019 Peringkat Negeri Sarawak bagi Kategori Lelaki.
Wan Azizan yang juga merupakan seorang perunding kewangan dan aktivis ABIM juga mempunyai pengetahuan luas dalam sektor koperasi dan keusahawanan, di samping giat dalam kegiatan kemasyarakatan dan kebeliaan.

Beliau yang juga merupakan mantan Yang Dipertua ABIM Sarawak, adalah pencipta program perisian Buku Tunai CERMAT yang memudahkan urusan mengatur kewangan bagi perniagaan, persatuan dan individu yang ingin merancang kewangan secara tersusun.
Baru-baru ini beliau telah dipilih sebagai Pengerusi Jawatankuasa Negeri Angkatan Koperasi Kebangsaaan Malaysia (ANGKASA), Sarawak.
Majlis penyampaian anugerah disempurnakan oleh Yang Berhormat Datuk Haji Abdul Karim Rahman Hamzah, Menteri Pelancongan, Kebudayaan, Keseniaan, Belia dan Sukan Sarawak, pada 27 April 2019 bertempat di Dewan Serbaguna Kompleks Belia dan Sukan Negeri Sarawak.TAG